Ardo Calypso enkelzijdige borstkolf

De enkelzijdige kolf heeft twee standen, de vacuümstand (vacuum – zuigsterkte) en de frequentiestand (cycles – zuigsnelheid). Beide standen zijn afzonderlijk in te stellen op acht standen voor persoonlijk comfort. Om de melk toe te laten schieten, stel je het apparaat in op een hoge frequentie en lage vacuümstand. Dit zijn korte, krachtige zuigbewegingen. Als de melk begint te stromen, verlaag je de frequentie (zuigsnelheid) en verhoog je het vacuüm (zuigsterkte). Zo imiteer je optimaal het zuiggedrag van je baby.

Deze kolf maakt gebruik van de zogenaamde Vacuüm Seal technologie. Dit biedt een zeer goede hygiëne en maximale veiligheid tegen ziektekiemen en bacteriën. De vacuümfilter voorkomt dat er melk of lucht in de slang of in de motor komt. De Ardo Calypso is hiermee een gesloten kolfsysteem.

De kolf werkt met een netadapter, maar kan ook met batterijen gebruikt worden. Er is ook een losse auto-adapter verkrijgbaar.

 

Garantie van 400 uur kolven

Uniek aan dit merk is dat er een garantie is voor 400 uur kolftijd. Hiermee neemt Ardo als fabrikant de volledige garantie voor het voeden van ten minste twee zuigelingen op basis van een gemiddelde kolftijd. Het aantal uur wordt geregistreerd in het kolfapparaat.

De Ardo Calypso staat bekend als één van de meest stille kolven.

De kolf wordt standaard geleverd met de motor, een enkelzijdige afkolfset met borstschild (26 mm), een flessenstandaard voor het flesje en de adapter.

Daarnaast kun je deze set met losse onderdelen uitbreiden naar de dubbelzijdige kolf.

Accessoires

Kolven op het werk

Moeder zijn is leuk én ingewikkeld. Dat merkte ik maar weer toen ik aan het werk ging. Ik gaf (geef) borstvoeding en dat …