Ardo Calypso To Go dubbelzijdige borstkolf

De dubbelzijdige kolf heeft dezelfde motor als de enkelzijdige kolf en werkt hetzelfde. Met de dubbelzijdige kolf kun je echter twee borsten tegelijkertijd kolven, wat zorgt voor verhoging van de melkproductie en het in stand houden. De kolf kent twee standen, de vacuümstand (vacuum – zuigsterkte) en de frequentiestand (cycles – zuigsnelheid). Beide standen zijn afzonderlijk in te stellen op acht standen voor persoonlijk comfort. Om de melk toe te laten schieten, stel je het apparaat in op een hoge frequentie en lage vacuümstand. Dit zijn korte, krachtige zuigbewegingen. Als de melk begint te stromen, verlaag je de frequentie (zuigsnelheid) en verhoog je het vacuüm (zuigsterkte). Zo imiteer je optimaal het zuiggedrag van je baby.

 

Vacuüm Seal technologie

Deze kolf maakt gebruik van de zogenaamde . Dit biedt een zeer goede hygiëne en maximale veiligheid tegen ziektekiemen en bacteriën. De vacuümfilter voorkomt dat er melk en/of lucht in de slang of in de motor komt. De Ardo Calypso is hiermee een gesloten kolfsysteem.

De kolf werkt met een netadapter, maar kan ook met batterijen gebruikt worden. Er is ook een losse auto-adapter verkrijgbaar.

Uniek aan dit merk is dat er een garantie is voor 400 uur kolftijd. Hiermee neemt Ardo als fabrikant de volledige garantie voor het voeden van ten minste twee zuigelingen op basis van een gemiddelde kolftijd. Het aantal uur wordt geregistreerd in het kolfapparaat.

 

De Ardo Calypso: Eén van de meest stille kolven.

De kolf wordt standaard geleverd met de motorunit en adapter, dubbelzijdige afkolfset met drie verschillende maten borstschilden (26, 28, 31 mm), een Optiflow massage-inzetstuk (26 mm, deze passen enkel in het 31 mm borstschild) en een dubbele flessenhouder die aan de unit kan worden vastgeklikt. Het Optiflow massage-inzetstuk voelt zacht en comfortabel aan en masseert de borst actief voor een hogere melkproductie.

Bij de Calypso Double Plus To Go worden extra accessoires meegeleverd die het kolven onderweg comfortabel maken. Een tas, kleine tasjes voor de losse onderdelen, een koeltasje met koelelementen en extra flesjes. Daarnaast wordt er een kolfhendel meegeleverd waardoor je ook handmatig kunt kolven.

Handig om te weten
Ardo verkoopt glazen flesjes die gebruikt kunnen worden tijdens het kolven. Het voordeel van deze flesjes is dat de vetten uit de melk niet aan de rand blijven plakken, zoals dit bij plastic flesjes het geval is. Deze flesjes hebben een universele hals en kunnen met elke Ardo, Ameda en Medela kolf worden gebruikt. Ze zijn geschikt voor in de vaatwasser en kunnen gesteriliseerd worden (ook in de magnetron).

Kolven op het werk

Moeder zijn is leuk én ingewikkeld. Dat merkte ik maar weer toen ik aan het werk ging. Ik gaf (geef) borstvoeding en dat …