De Medela Swing

Populaire kolf

De Swing borstkolf is de kleinste en lichtste (motorunit 200 gram) 2-Phase kolf van Medela. De 2-Phase houdt in dat de kolf de zuigkracht van de baby simuleert.
Door het kleine formaat neem je de kolf gemakkelijk mee op pad, hij past in een gangbare handtas. De kolf werkt met een netstroomadapter, maar kan ook op batterijen gebruikt worden. Er gaan zes batterijen in waar je anderhalf uur mee kunt kolven (dat is ongeveer drie kolfsessies). De batterijduur van de accu is ongeveer 200 uur. De kolf wordt aangeraden voor vrouwen die maximaal 9 uur per week kolven.

Specificaties Medele Swing

De Medela Swing – enkele elektrische borstkolf wordt geleverd inclusief:

 • Swing motorunit (gewicht motorunit: 200 gram)
 • 1x Slang t.b.v. Swing borstkolf
 • 1x 2-componentenconnector
 • 1x PersonalFit borstschild maat M (24 mm)
 • 1x Vacuümklep met membraan
 • 1x Netstroomadapter
 • 1x Calm borstvoedingsspeen
 • 1x Moedermelkflesje (150 ml) inclusief multideksel
 • 1x Flesstandaard
 • 1x Draagkoord
 • 1x Bewaartasje

2-fase afkolvingstechnologie

Wanneer je start met kolven, wordt eerst de toeschietreflex opgewekt (fase 1). Dit doet je baby ook aan de borst, hij maakt krachtige en korte zuigbewegingen. Na twee minuten schakelt de kolf automatisch om naar een langzamer zuigritme (fase 2), net zoals je bij je baby merkt als je hem voedt en de melk begint te stromen. Je kunt deze fase ook handmatig starten als de toeschietreflex eerder is opgewekt. In iedere fase is de zuigkracht handmatig naar eigen wens te verhogen of verlagen.

 

Medela Swing borstkolf

De Medela Swing borstkolf is comfortabel, stil en efficient. Met deze borstkolf kun je rustig en discreet afkolven. De elektrische borstkolf Swing combineert een meermaals bekroond ontwerp met de nieuwste technologie. Deze elektrische borstkolf is klein, past in de meeste gangbare schouder- en handtassen en is dan ook ideale oplossing voor wie regelmatig en discreet wil afkolven. De Medela Swing is efficient (kolft meer melk af in minder tijd dankij onze 2-Fase afkolvingstechnologie), comfortabel (verschillende vacuumsniveaus en instellingen), gemakkelijk te gebruiken, (gemakkelijk in elkaar te zetten, te gebruiken en te reinigen) en praktisch (geluidsarm en compact ontwerp, ideaal om discreet af te kolven. Geschikt om tot 9 keer per week mee te kolven (prenatal)

 

Tips van gebruikers:

Maak altijd het membraan van de connector los als je deze schoonmaakt. Anders blijft deze door restjes melk of water aan de connector plakken, waardoor je melk in de slang schiet. Wanneer er melk in de slang komt, kan dit gaan schimmelen en moet je de slang vervangen.

 

Wat is wat?

De kolf bestaat uit de motor (het apparaat). Hier bevestig je de doorzichtige slang in. Let op: deze mag je nooit nat- of schoonmaken! Als er water in de slang komt, kan dit in de motor komen en schade veroorzaken.

Hoe werkt de kolf?

Geen zin om de handleiding te lezen, bekijk hier het instructiefilmpje zodat je snel aan de slag kunt met je kolf.

Kolven op het werk

Moeder zijn is leuk én ingewikkeld. Dat merkte ik maar weer toen ik aan het werk ging. Ik gaf (geef) borstvoeding en dat …