Blog

Uit het leven van een mama

Kolven op het werk

Moeder zijn is leuk én ingewikkeld. Dat merkte ik maar weer toen ik aan het werk ging. Ik gaf (geef) borstvoeding en dat wilde ik graag voortzetten. Ik werk in een kleine praktijk waar er vrijwel geen ervaring was met kolvende mama’s. Het was dus eerst al even een hobbel om te krijgen waar ik recht op had. Tijd om te kolven was geen probleem, maar minder werkzaamheden was even een overlegpunt. Ik moest meteen voor mezelf opkomen en voet bij stuk houden. Gelukkig kwamen we er goed uit. Eenmaal aan het werk ging ik vol goede moed aan de slag met mijn enkelzijdige kolf. Per keer was ik al gauw vijftig minuten verder.

Twee keer de max

Twee keer kolven was dus wel de max, aangezien je recht hebt op maximaal 25% van je werktijd (ongeveer twee uur). Keer op keer had ik te weinig melk. Want ik moest drie voedingen sparen met twee keer kolven. Uiteindelijk ben ik toch overgestapt op een dubbelzijdige kolf en hoewel mijn productie schommelde, heeft dit wel uitkomst geboden. Ik ben in ieder geval veel minder tijd kwijt aan het kolven en het is gemakkelijker om extra te kolven op de dagen dat ik niet werk. Lees hier tips over hoe je toch voldoende melk krijgt. Of misschien is een combinatie van fles- en borstvoeding wel de oplossing voor jou.

In ieder geval had ik graag wat meer ervaringen willen horen van mama’s die ook kolven. Daarom ben ik deze vergelijkingssite gestart (en die ervaringen vind je trouwens hier). Hopelijk biedt het jou als kolvende mama de informatie om de juiste keuze te maken bij het aanschaffen van een kolf en het borstvoedingsavontuur tot een succes te maken!

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Kolven op het werk

Moeder zijn is leuk én ingewikkeld. Dat merkte ik maar weer toen ik aan het werk ging. Ik gaf (geef) borstvoeding en dat …